Сценаристите на Вечерното шоу на Слави Трифонов Ивайло Вълчев, Филип Станев, Станислав Балабанов, Драгомир

...
Сценаристите на Вечерното шоу на Слави Трифонов Ивайло Вълчев, Филип Станев, Станислав Балабанов, Драгомир
Коментари Харесай

Сценаристите на Слави: Държавата е в ужасно финансово състояние, поуките - през март

Сценаристите на " Вечерното шоу на Слави Трифонов "  Ивайло Вълчев, Филип Станев, Станислав Балабанов, Драгомир Петров, Александър Вълчев и Тошко Йорданов използваха профила на водача на " ИТН ", с цел да насочат ново обръщение към последователите на политическата им групировка.

Шестимата разясниха изнесените по-рано през днешния ден в Народното събрание данни от служебния министър на финансите Росица Велкова за положението на хазната, като оповестиха, че съгласно тях страната е в извънредно положение.

" Знаете ли кое е най-ужасното нещо за нас, сценаристите на Слави? Това е, когато се издъним нещо, а преди този момент сме спорили с него и по-късно той ни събира и ни споделя: " Аз нали ви споделях! "  Ето нещо персонално от нас. Сега, уважаеми сътрудници от другите медии, и вие, жители - може ли и ние да кажем " Ние нали ви казвахме? Днес, в Народното събрание, министърът на финансите изнесе ужасяващи числа: " Очакваме 5,4% недостиг, външният дълг е 35,3 милиарда лв., фискалният запас пада на 5,6 милиарда лв. към 31 декември ", написаха те.

И припомниха за какво " ИТН " напусна съдружното държавно управление.

" Първо поради Северна Македония, и второ - поради финансовото положение на страната. Какви са обстоятелствата? За по-малко от месец след излизането ни от обединението, България смъкна ветото пред Северна Македония. Без никакви гаранции за отбраната на нашите сънародници там. И какво последва - разпален културен център, освиркване на българския химн и признат закон за преименуване на българските културни институти в Северна Македония. Тотален напън и гнет.

А през днешния ден, както стана ясно, страната е в извънредно финансово положение. Изводът е, че и двете аргументи за овакантяване на онази коалиция и това държавно управление, се оказаха извънредно правилни. За страдание ние се оказахме прави. Само си представете, какъв брой по-зле щяха да са финансите на страната, в случай че Асен Василев към момента беше финансов министър ", допълниха Ивайло Вълчев, Филип Станев, Станислав Балабанов, Драгомир Петров, Александър Вълчев и Тошко Йорданов.

Шестимата декларират, че дали всички сме си взели поучения от от неверните решения, ще стане ясно през март 2023 година, като нападат и ръководителя на Народното събрание Вежди Рашидов.

" А до тогава, поради общите неточности на всички, ще гледаме от най-високата естрада на Народното събрание един човек, който е обвързван с всичко друго, само че не и с морал. И още нещо - видяхте ли в този момент коя партия в Народното събрание е патерица на ГЕРБ и е подпряна от дългата ръка на Движение за права и свободи? ", приключват сценаристите.

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР